Beställningsservice

Intresseundersökning Beställningsservice

December 2005

Jag har fått förfrågan om det är möjligt för SPS att hantera efterbeställningar från
porträttfotograferingar ”centralt”, både från fotograf och kund. Jag har därför skissat på ett enkelt system för ”central” sökning och beställning av porträtt från ditt arkiv för underlättande och effektiviserande av bildbeställning som är under utveckling.

Servicen utformas så att alla dina fotograferingar, i lågupplöst form, läggs upp på en gemensam server som administreras av PorträttSupport.
Där kan din kund i lugn och ro titta på sina bilder och lägga beställning som går direkt till din ateljé.
Länk måste finnas på din site >beställa bilder< till exempel. Länk till bildbeställning finns även på PorträttSupports site där besökaren väljer fotograf. Länken från din site går direkt till platsen för dina bilder, för vidare inloggning av din kund.

Funktionen är sådan att alla dina bilder läggs upp på en gemensam server som administreras och sköts av Porträttsupport.
På den servern har varje fotograf erforderligt utrymme för att lagra alla sina bilder i ett lågupplöst format. (ca: 400 x 500 pixlar 72 ppi  40 - 60Kb).
Varje fotograf kan ladda upp sina bilder direkt eller via Porträttsupport. Det kommer även att finnas möjlighet att skicka in en cd med bilderna och få bilderna upplagda (då mot en extra avgift) Vilket som passar bäst.
Varje fotografs kund får ett användarnamn och lösen för att komma åt sina bilder. Material för detta tillhandahålles av PorträttSupport i form av informationsblad som lämnas till kunden vid fotograferingen.

Din kund kan endast titta på och beställa sina egna bilder. Det fordras inloggning av din kund. På platsen där din kund utför sin beställning finns även illustrationer, både miljöbilder och på objekten, även på de varianter av förstoringar och utföranden som kan förekomma. Även ett visst basurval av ramar kan finnas för beställning.

Vad skulle en sådan service kosta?

Vad skulle du var beredd att betala?

Vid utformning och administration av din hemsida ingår denna service i priset.
En mindre uppläggningskostand tillkommer, ca: 2 000 SEK. (Preliminär beräkning.)

Användandet av endast beställningsservicen beräknas till 100,00 SEK per månad.
En mindre uppläggningskostand tillkommer, ca: 2 000 SEK. (Preliminär beräkning.)

Vad vinner du på detta?

Jo du får frigjord plats på din server vilket ger lägre it-kostnad,
förenklat beställningsförfarande.
Enkelt för din kund att både titta på och beställa bilder dygnet runt. Din kund kan titta tillsamman med familjen i hemmamiljön.

Möjliggör att utföra fotografering utan att behöva lämna ut vare sig CD, papperskopior eller att belasta din egen server.
Mer tid till annat, merförsäljning av kopior.

Detta innebär även att du kan nå din kund via e-post på ett mycket effektivt sätt för olika kampanjer Jul, utställningserbjudande, barnbildstävlan, etc.

Låter detta intressant och något som du skulle ha nytta av och använda dig av
Gör en intresseanmälan och/eller komentarer per E-post till info@portrattsupport.se .

När och om det finns tillräckligt intresse dras detta projekt i gång, uppbyggnadstiden är beräknad till 3 till 6 månader.
Jag vill väldigt gärna ha svar senast omkring den 15 januari 2006.

Din intresseanmälan är inte bindande på något sätt.

//Bengt Skriv ut sidan  
  Beställningsservice